Sunday, February 1, 2009

keja gila2!!! gila2 keja!!!

Argh!!!!!!!!!!! letihnya keja mcmni. i just reached home at 9pm today.letih!penat!sakit kepala!sakit hati ngn jadual keja mcmni. suka ati jer nk buli junior. geram tul. harini tetiba jer dpt 1 lg jadual keja oncall. jadual keja oncall yg sedia ada pn dh meletihkan, ni tambah lg jadual. b4 ni cover hosp baru jer. tup2 jadual td minta cover tuk hosp lama skali. bg PRP yg oncall for 1 week, for the whole oncall week tu, weekdays keja kul8pg-5ptg kt hosp baru, then kul5ptg-10mlm kt hosp lama. weekend & cuti umum lak keja 8pg-1tgh hari kt hosp baru, then 1tgh hari - 10 mlm kt hosp lama.igt PRP ni robot ke apa??? b4 diz yg hosp lama tu dh tukar jd klinik kesihatan.tup2 p buka wad pulak kt klinik tu. geram tul. hosp br tu punya la besaq, xcukup2 wad lg ka? smlm aku ganti kwn oncall. msk keja kul 8pg. kul 8mlm br smpai umah. letih giler. xsabaq nk tukaq hosp. lps ni dh xnk keja kt hosp ni lg. tgh thn ni nk mntak tukaq hosp..nk p hosp yg xdak oncall.ada ke hosp mcm tu?hahahaha.

today msk keja kul8pg, then abis keja kul5 p teman shab wat OT.ksian dia sorg2 time patient serbu ramai2.. shab, aku janji nk YM ngn hg mlm ni. tp aku dh xlarat nk on9. letih.sorry.. aku mkn pn blom lg. dh xselera nk mkn. tiap2 hari aku jarang mkn. dh kurus kering dh :( shab, aku nk tdoq dulu k...

5 comments:

Shaabana said...

salaam,

hehe, luahan perasaan ek? mmg ada gak aku perasan, prp ni mcm kena buat kerja byk je.. pdahal kita pun dah keja, layan la mcm org lain gak.. ntah, adapt je la dgn dunia prp mcmni.. pn S ckp, ward lama tu x pernah lagi depa mintk ubat tgh2 mlm.. tapi ni xtau la sbb ada ward baru kan.. ~~

shaabana said...

zarith,
hospital xdak onkol?
hospital jitra khabarnya xdak onkol..
kan dekat je dgn umah tu..
:D

Taufik said...

isk3 teruk betoi hangpa ni semua kena. Nak happy kerja datang la kerja kat HTAA ni hehehe

Dr Abdullah Ameen said...

assalamualaikum w.b.t.

rasanya hosp perlis kurang on call :-)semoga tabah menghadapi dugaan PRP...buat tak tau jer kalau FRP nak marah pun, dah penat marah nanti senyaplah tu..just take it easy & always remember Allah always be with U ;-)

ummu umair said...

salam...
shab, hosp jitra mmg xdak onkol, tu yg best tu :-D

taufik, dh lama dok blajaq kt kuantan. blajaq dlm htaa lak tu. xmo la dok lama2 kt sana. jauh la tu. sakit bdn naik bas 10 jam nk blk kg.huhu. msti ko bosan ko sorg jer kt htaa :-p

Dr_Abdullah, kt hosp perlis PRP mmg xkena onkol selagi x pnah attchmnt kt TDM n OPD. FRP yg kena onkol:(