Wednesday, August 6, 2008

KUCING

salam

dua tiga hari lps aku n mama on da way blk umah terserempak dgn anak kucing ni tgh melintas jalan raya. mujoq la masa aku lalu tu keta motor xbnyk lg..kitorg stop then amik kucing ni letak kt tepi jalan.then elok jer kitorg pusing belakang nk blk, kucing ni terkodek2 ikut skali..risau gak takut kena langgar terburai perut. kitorg pn bawa la blk ke rumah, bela..so bertambah la lg seekor kucing kt umah aku ni :-)

Aku dok menaip dia pn sibuk gak nk menaip..kaco tul.



Amboi2...siap landing tdoq atas komp aku lg..nk amik haba komp la ni, sejuk time2 hujan ni.ksian dia xder ibu nk eramkan dia bg bdn panas...



ni la dafi a.k.a eppi kt umah aku..asalnyer masa amik bela kecik lg mcm anak kucing kt atas tu. now dh berat 4kg lbh dh. garang plak tu, asik nk ngap org jer.aku serender awal2 lg kalo ngn dia ni...



nyenyak giler eppi tdoq even adik aku sibuk dok pakaikan dia baju baby...

2 comments:

Mustwinner said...

wah, comelnya tgk lagak eppi. ni kucing br nk letak nama apa pulak?

ummu umair said...

hehehe.eppi la ni mmbawa diri.jelesnyer ya rabbi.asik nk marah jer kalo org usik dia.dulu xmcmni, manja jer..kucing br xtau nk bg nama apa.ada yg suh bg nama neko, gatto mcm2 la nama pelik dia suh bg.huhuhu.